Евтини полети – тънкости при резервация

Всеки човек мечтае да посети някое екзотично кътче по света, където да може да отдъхне и да си почине пълноценно. Голяма част от хората обаче, не се решават на такова пътуване, тъй като самолетните билети са скъпи – поне така разсъждават повечето хора. А за да отидеш на почивка, не трябва само самолетен билет, а и средства за хотел, за храна, за джобни и пр.

Факт е, че от няколко години насам самолетните билети стават все по-достъпни за хората, тъй като на пазара се появиха така наречените нискотарифни авиокомпании, които предлагат самолетни билети на цени, далеч по-евтини от тези на стандартните авиопревозвачи.

За да се сдобиете с евтин самолетен билет обаче, трябва да го резервирате сравнително рано. Тук важи правилото „колкото по-рано направите своята резервация, толкова по-евтин ще излезе билетът Ви“. Не си мислете, че има нещо съмнително в компаниите, които предлагат евтини самолетни билети. Условията на компаниите, които предлагат такива билети не се различават много от тези – на стандартните авиокомпании. Чисто и просто, нискотарифните превозвачи използват алтернативни летища, които не са натоварени, в повечето случаи полетите са рано сутрин, в самолета не се предлагат безплатни напитки и храна и всичко това влияе и върху цената на самолетния билет. Освен това, ако планирате пътуването си и закупите двупосочен билет, също би се отразило позитивно на цената му.

И тъй като нискотарифните авиокомпании са много, препоръчваме Ви преди окончателно да направите своя избор да сравните офертите на различните превозвачи, да се информирате какво се включва в цената на билета, колко ръчен багаж е допустим и пр. По този начин няма да бъдете неприятно изненадани от допълнителни такси на летището.

Ако изберете нискотарифна компания и планирате пътуването си от рано, то със спестените от билетите пари ще можете да удължите почивката си (според стандарта в страната, която ще посетите) или да купите подаръци и сувенири за близки и приятели.