За самолетните билети

Ако сте пътували със самолет, или поне сте разглеждали оферти за самолетни билети, вероятно Ви е направило впечатление, че често се случва, две съседни места в самолета, да са с голяма разлика в цената на билета. Чудите се защо това е така? Отговорът е прост.

Става въпрос за следното: човекът, който седи до Вас най-вероятно е планирал своето пътуване, резервирал е самолетния си билет по-рано и затова неговият билет е доста по-евтин от Вашия. Вие вероятно сте чакали до последния момент.

Тук ще Ви дадем няколко насочващи съвети, с чиято помощ и Вие ще може да летите на по-ниски цени.

Когато резервирате самолетен билет имате два варианта, за да може той да Ви излезе по-евтин:

  • да резервирате билета си по-рано;
  • да чакате последния момент.

Ние Ви препоръчваме първия, тъй като ще имате възможност да планирате пътуването си, а и той е по-сигурен от втория.

Много важно е да знаете, че малко преди началото или след края на пиковия сезон, всички авиокомпании предлагат по-ниски оферти за самолетни билети.

От голямо значение е това, в кой ден искате да летите. Неписано правило е, че в средата на седмица цените на самолетните билети са по-ниски.

Също така, ако си закупите билет „отиване и връщане“, това ще се отрази позитивно на цената. Двупосочните билети са доста по-изгодни от еднопосочните. Това обаче означава, че трябва предварително да решите, в кой точно ден ще се върнете.

И не на последно място – самолетните билети, закупени онлайн почти винаги са по-евтини от тези, които се резервират по телефона или на място в летището.