Полезни съвети при избор на авиокомпания

Почти на всеки човек в България му се налага да пътува със самолет поне веднъж годишно. Някои пътуват по работа, а други за удоволствие. Но за голяма част от хората пътуването със самолет се оказва скъпо и стресово изживяване.

Предвижването със самолет отдавна е предпочитаният вариант. Причина за това е не само, че се пристига на желаното място бързо и се пътува удобно, а понякога дори и излиза по-евтино.

В нашето изнервено ежедневие и в условията на икономическа криза, пътуването със самолет е предпочитано пред пътуването с кола, не само защото може да излезе по-евтино, но и затова, че статистически, пътуването със самолет е по-сигурно.

Може би в това се крие и причината за бързото навлизане на нискотарифните авиокомпании на българския пазар, тъй като те предлагат доста по-ниски цени от тези на стандартните авиокомпании. За да летите евтино, освен че трябва да предпочетете някоя нискотарифна авиокомпания, трябва и да резервирате билета си доста по-рано – от няколко седмици, до няколко месеца.

Ако сте решили да пътувате със самолет, Ви съветваме предварително да се информирате колко килограма ръчен багаж е допустим, без допълнително заплащане, за да не се изненадате на летището, ако трябва да плащате допълнителни такси. Другото нещо, от което може да спестите пари от самолетния си билет, е да регистрирате обикновения си багаж онлайн, тъй като регистрирането му на летището може да Ви струва два или три пъти повече.

Ако сте решили да пътувате и още не сте избрали авиокомпанията, с която да летите, разгледайте офертите на различните нискотарифни авиокомпании, сравнете цените им и изберете най-изгодната за Вас оферта. А за да не плащате допълнителни такси, Ви съветваме да се информирате предварително какво се включва в цената на самолетния билет.