Air France-KLM защитава позиции в Африка

Авиокомпания Air France-KLM се бори с конкуренцията за запазване на своите позиции в Африка. „Искаме да защитим позицията си“, каза Етиен Рашоу, шеф на отдел „Международни пазари“ пред „Finacial Times Deutschland“. Нарастващата конкуренция е предизвикателство, каза той и добави, че Air France-KLM ще увеличи броя на обслужваните дестинации в Централна Африка.

Авиокомпанията също ще предлага евтини самолетни билети – оферти, с които основния конкурент на Air France-KLM, Lufthansa, атакува нейната водеща позиция на африканския пазар.

„Притеснява ни естествено, че Lufthansa ни отнема част от пазарния дял“, каза Филип Барбиери, ръководител на отдел „Африка и Близък Изток“. „Ще се противопоставим с всички възможни средства.“

Lufthansa използва сливането с Brussels Airlines (Lufthansa притежава 45 процентов дял) за разширяване на дейноста си в Африка. Авиокомпанията иска също така да приеме разрастващата се на африканския континент Ethiopian Airlines в своя Star Alliance. Така, заедно със своите Star Alliance партньори Egyptair и South African, германската авиокомпания ще предлага повече дестинцаии в Африка от Air France-KLM (Skyteam).

Наред с Азия и Латинска Америка, Африка е сред най-бързо растящите региона в бранша.

Етикети: , , , , , , ,